Ads Top

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2020 - Κι όμως υπήρξαν και ωραίες στιγμές

Το 2020 έφτασε σχεδόν στο τέλος του. Μια χρονιά που με διαφορά θα θέλαμε όλοι μαζί να αφήσουμε στο παρελθόν και να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το 2021. Με την ελπίδα πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα αρχίσουμε και πάλι να ζούμε όπως πριν. Παρ' όλ' αυτά υπήρξαν και στιγμές που καλώς ή κακώς δεν θα ξεχάσουμε και αυτό επιχειρήσαμε να κάνουμε με μια μικρή ανασκόπηση για όσα ζήσαμε στο στενό μας τη χρονιά που μας πέρασε. Μια καταγραφή των σημαντικότερων στιγμών σε μια χρονιά που δεν μπορεί και τόσο εύκολα να ξεχαστεί. Πάμε να ρίξουμε μαζί μια ματιά σ' αυτά που αφήνουμε πίσω μας.  

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Μπορεί όπως αποδείχτηκε το 2020 να είναι με διαφορά η χειρότερη χρονιά που έχουμε ζήσει οι περισσότεροι, ωστόσο το ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήταν ανάλογο με τη συνέχεια. Έχοντας περάσει ένα ιδιαίτερα γεμάτο εορταστικό Δεκέμβριο το fuit art cafe είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας των προσφύγων που φιλοξενούνταν εκείνο το διάστημα στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου του νομού Γρεβενών. Μια πρωτοβουλία που στήριξε και με το παραπάνω ο κόσμος των Γρεβενών που επισκέφτηκε την έκθεση και μίλησε με τους πρωταγωνιστές της. Ο Ιανουάριος έκλεισε με την καθιερωμένη εξόρμηση πελατών και φίλων του μαγαζιού σε χιονοδρομικό κέντρο του εξωτερικού. Μετά την εκδρομή στο Bansko η εκδρομή στο Borovec ήταν εξίσου επεισοδιακή και πλέον αναμένουμε με μεγάλη αγωνία τον φετινό (αν τελικά το επιτρέψουν οι συνθήκες) προορισμό. 




ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 

Για το fuit art cafe και για τους πελάτες μας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι με διαφορά το σημαντικότερο γεγονός από την πρώτη ημέρα που άνοιξε το μαγαζί κι αυτό γιατί δεν μιλάμε απλά για μία συναυλία, αλλά για ένα τριήμερο πάρτι γεμάτο εκδηλώσεις οι οποίες ξεκινάνε από την Τσικνοπέμπτη και ολοκληρώνονται την Κυριακή των Αποκριών. Ξεκίνημα την Τσικνοπέμπτη με ΕΝΑΡΕ και απίστευτο απογευματινό γλέντι ενώ δύο μέρες αργότερα και για πρώτη φορά από την ημέρα που άνοιξε το fuit maske party με θέμα ταινίες του TARANTINO. Και μία εβδομάδα αργότερα το τριήμερο φωτιά στο fuit at cafe με Alex Gandy στα deck του καθιερωμένου μεσημεριανού party της Παρασκευής και το βράδυ ΧΑΧΑΚΕΣ με τον δικό μας Γιάννη Νάστα. Μπάμπης Μπατμανίδης για 3η φορά στα Γρεβενά και φυσικά τα δικά μας παιδιά στο φινάλε οι Baildsa






ΜΑΡΤΙΟΣ 

Η πρώτη μέρα του Μαρτίου έκρυβε το live των Baildsa, αλλά από τη Δευτέρα και μετά τα πρώτα μηνύματα του κορονωϊού για την Ευρώπη και στη συνέχεια και για την Ελλάδα δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Και φτάσαμε 15 μέρες αργότερα να έρχεται η ανακοίνωση για ολικό lockdown και για πρωτόγνωρες καταστάσεις που μέχρι τότε δεν είχε ζήσει κανείς μας. Σπίτι διάβασμα γυμναστική και μαγειρική για τους περισσότερους και φυσικά τρέξιμο στο Καστράκι για τους αθληταράδες. Μήνυμα στο κινητό για κυκλοφορία καφεδάκι στο χέρι και αρκετά χιλιόμετρα στα περιμετρικά της πόλης για τους περισσότερους. 




ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ 

Στο συγκεκριμένο αυτό δίμηνο ζήσαμε πολλά. Ο καθένας από την πλευρά του πέρασε την καραντίνα με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν άλλοι πάλι το έριξαν στη γυμναστική και ή στις καταχρήσεις. Οπότε το συγκεκριμένο δίμηνο το αφήνουμε σε σας για τον δικό σας απολογισμό. Ο καθένας μπορεί να θυμηθεί πως πέρασε και αν ήταν καλύτερα η πρώτη από τη δεύτερη καραντίνα. 




ΙΟΥΝΙΟΣ 

Και φτάσαμε κυρίες και κύριοι στον Ιούνιο. Επιστροφή στην κανονικότητα με την ελπίδα πως δεν θα ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Μπουχτισμένος ο κόσμος από την καραντίνα δύο μηνών άρχισε να βγαίνει προς τα έξω. Τέλος οι αθληταράδες από το Καστράκι και το στενό μας ζωντάνεψε και πάλι. Επιστροφή με Zan στα deck και παρτάρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το είχαμε ανάγκη μας είχε λείψει, έχοντας όμως πάντα το μυαλό μας στα προβλεπόμενα μέτρα για τον covid. Παράλληλα φιλοξενήσαμε την εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας του Κλεομένη Νικόπουλου η οποία παρέμεινε στο fuit καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 




ΙΟΥΛΙΟΣ 

Η 16η Ιουλίου είναι σημαδιακή μέρα καθώς μιλάμε για τα γενέθλια του fuit και γνωρίζαμε από την αρχή πως δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια συναυλία ανάλογη μ΄αυτες των προηγούμενων χρόνων όπως για παράδειγμα με τη Ματούλα Ζαμάνη όπου ο συνωστισμός δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποφευχθεί. Λίγο η έξαψη του ιού και λίγο τα αυστηρότερα μέτρα και ακυρώσαμε την όποια εκδήλωση για τον εορτασμό των 8 χρόνων fuit. Παρ' όλ' αυτά ένα κομμάτι του Γιάννη Πάριου και συγκεκριμένα το: “Έλα κρυφά έλα λαθραία” ήταν αρκετό να βάλει φωτιά στη νύχτα και να ακολουθήσει ένα partry με ανοιχτές τις πόρτες αλλά στο κλίμα των γενεθλίων του μαγαζιού, αξέχαστο για όσους είχαν τη χαρά να το ζήσουν από κοντά. Το κλείσιμο του μήνα μας βρήκε με μία ακόμη διάκριση από τον κορυφαίο ιντερνετικό τουριστικό οδηγό, το tripadvisor με το fuit να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των πελατών για την πόλη των Γρεβενών και ανάμεσα στα κορυφαία της Ευρώπης. Βραβείο το οποίο ανήκει φυσικά σε όλους εσάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. 



ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 

Αύγουστος χωρίς πανηγύρια για τα Γρεβενά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι πιο ζωντανή από ποτέ το συγκεκριμένο μήνα. Ο καιρός ήταν με το μέρος μας και το στενό της Ηλία Φάσσα θύμιζε κάποιο καλοκαιρινό προορισμό, κάποιο νησί των Κυκλάδων και όχι μια πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Cocktail ωραίες μουσικές και ιδανική παρέα και τα βράδια στο fuit ήταν μοναδικά. Τεράστια τιμή για το fuit το γεγονός πως το συγκεκριμένο μήνα κυκλοφόρησε το τραγούδι των Pindos Atletico  ΕΥΑ  και φυσικά το video clip του συγκεκριμένου κομματιού με μεγάλο μέρος των γυρισμάτων να διεξάγεται στο fuit. Έτσι μετά το video clip των Baildsa και οι Pindos Atletico διάλεξαν το fuit για τα γυρίσματα του video clip τους. Φανταστική δουλειά και... στους δρόμους γράψαμε κολέγια EYA EYA EYA EYA.... 



ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 

Ο ιδιαίτερα καλοκαιρινός Αύγουστος συνεχίστηκε εξίσου καλά και τον Σεπτέμβριο. Μπορεί να άλλαξε το ωράριο αρκετά πιο χαμηλά σε σχέση με το καλοκαίρι παρ' όλ' αυτά το γεγονός πως τα “αδέρφια” μας από το ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ μετακόμισαν πιο κοντά σε εμάς, έκανε το στενό της Ηλία Φάσσα και τη στοά ακόμα πιο καυτή. Με διαφορά το καλύτερο spot της πόλης. Και δεν το λέμε εμείς. Ο κόσμος το έδειξε με τις προτιμήσεις του. Ένας μήνας πραγματικά φανταστικός, ένα στενό ζωντανό που πιστέψτε με αν το επέτρεπαν οι συνθήκες αυτό που θα κάναμε από κοινού με τα παιδιά από το ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ δεν θα είχε ξαναγίνει στην πόλη μας. Υπομονή γιατί δεν φεύγουμε όμως. Εδώ θα είμαστε και σας έχουμε πολλές εκπλήξεις.   


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 

Δεν θα ξαναγίνει lock down. Δεν ξανακλείνουν τα μαγαζιά φώναζαν οι γραφικοί υπουργοί της κυβέρνησης αλλά ήρθε και πάλι η στιγμή να κλειστούμε στα σπίτια μας. Νεκροί μήνες ούτως ή άλλως ο Οκτώβριος με το Νοέμβριο, ας τους κλείσουμε και πάλι μέσα μπας και στρώσει η φάση με τον ιό, πιθανόν να είπαν αυτοί που μας κυβερνάνε. Σ' έναν μήνα όμως όπου βγήκε η ιστορικότερη απόφαση της σύγχρονης ιστορίας μας με την ανακήρυξη της χρυσής αυγής σε εγκληματική οργάνωση και φυλάκιση για τα ηγετικά της στελέχη, όλα τα υπόλοιπα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. 


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 

Η χειμερινή καραντίνα συνεχίζεται και νομίζω πως ο θάνατος του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Diego Armando Maradona ήρθε να χαλάσει ακόμα περισσότερο την χάλια ψυχολογία των περισσότερων και λόγω της καραντίνας. Τα μηνύματα της κυβέρνησης απαισιόδοξα και μ' αυτά και μ' αυτά ξέραμε πως γιορτές θα κάνουμε στα σπίτια μας και όχι στις επιχειρήσεις μας. 


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 

Ο καλύτερος μήνας για όλα τα μαγαζιά για όλες τις επιχειρήσεις και γενικότερα για όλο τον κόσμο. Η κορυφαία εορταστική περίοδο που φτάσαμε στο σημείο ούτε να στολίσουμε τα μαγαζιά μας. Βλέπεις άδειες πόλεις, βλέπεις νεκρά μαγαζιά και με μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή να μην έχει στολίσει το παραμικρό, περιμένουμε όλοι πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Το event του συγκεκριμένου μήνα ήταν με διαφορά οι ΒΛΑΞ κάτι που σας υποσχόμαστε πως θα γίνει μόλις ανοίξουμε με το καλό και επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μέχρι τότε περιμένουμε πότε θα ξεμπλέξουμε από τους ΒΛΑΞ που μας κυβερνάνε και έχουν χάσει τη μπάλα. 



Η οικογένεια του fuit art cafe σας ευχόμαστε πάνω απ' όλα ΥΓΕΙΑ. Ελπίζουμε το 2021 να είναι καλύτερο από τη χρονιά που μας πέρασε. Κοιτάξτε να χαμογελάτε, κοιτάξτε να αγαπάτε και ελπίζω τη νέα χρονιά να ανταμώσουμε και πάλι και να διασκεδάσουμε παρέα. Σας αγαπάμε πολύ και ΜΑΣ ΛΕΙΨΑΤΕ... STAY SAFE and KEEP GREVENA WEIRD.
Σύντομα και πάλι κοντά σας...  

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2020 - Κι όμως υπήρξαν και ωραίες στιγμές ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2020 - Κι όμως υπήρξαν και ωραίες στιγμές Reviewed by fuit on Δεκεμβρίου 28, 2020 Rating: 5