Ads Top

«Αν θες να γνωρίσεις μια πόλη, κοίτα τους τοίχους της»


Πριν από αρκετό καιρό ο παγκόσμιας φήμης streetartist – ΙΝΟ έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα New York Times και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αν θες να γνωρίσεις μια πόλη, κοίτα τους τοίχους της». Όλοι όσοι γνωρίζουν από τέχνη του... δρόμου συμφωνούν σίγουρα μαζί του. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που από την πρώτη μέρα που άνοιξε το fuit art cafe προσπαθήσαμε να δώσουμε λίγο χρώμα στη γκρίζα και μουντή πόλη μας. 








Αρχικά στο στενό μας και στη συνέχεια σε διάφορα σημεία της πόλης. Το Keep Grevena Weird ενέπνευσε αρκετούς καλλιτέχνες της πόλης και μακάρι να ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι το δικό μας παράδειγμα. 

Η αρχή έγινε με τα... έργα του RINO για να πάρουν τη σκυτάλη ο Βασίλης Γεωργούλας και η ομάδα του από τη σχολή καλών τεχνών της Θεσσαλονίκης. Όλοι τους φίλοι και θαμώνες του fuit art cafe. Ένα έργο με έντονο χρώμα Γρεβενών. Με βουνά, αρκούδες, Μαμούθ, μανιτάρια, γλέντια και φυσικά τα αγαπημένα μας αδέσποτα!!! 








Η Δήμητρα Μπαζούκη έδωσε χρώμα στους πράσινους κάδους απορριμάτων αφιερώνοντας ένα από τα έργα της στο fuit ενώ στη γέφυρα της Καλαμπάκας άλλο ένα grafiti στέλνει το μήνυμα να κρατήσουμε την πόλη... αλλόκοτη!!! 


Τελευταία πινελιά το tetris στον πεζόδρομο στο στενό της Ηλία Φάσσα, μια δημιουργία από πελάτες και φίλους του fuit καθώς επίσης και το grafiti ειδικά αφιερωμένο στον πρωταθλητή μας Μίλτο Τεντόγλου. 


Όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν λίγες οι φορές που απευθυνθήκαμε στις αρχές έτσι ώστε να ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα και να δώσουμε ακόμα περισσότερο χρώμα στους δημόσιους γκρίζους τοίχους της πόλης, αλλά βρήκαμε πόρτες κλειστές και αντιδημάρχους που μας γύρισαν την πλάτη. Ξαφνικά ένα μήνα πριν τις εκλογές η υπάρχουσα δημοτική αρχή ξεκίνησε να βάφει κάποιους τοίχους (έτσι για να πουν προεκλογικά πως ομόρφηναν την πόλη), ενώ όλοι σχεδόν οι συνδυασμοί έχουν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα την διαμόρφωση των δημόσιων χώρων με grafiti με θέμα τα Γρεβενά. 


Μακάρι να μην είναι προεκλογικά κόλπα και μακάρι επιτέλους να υπάρξουν κάποιοι που τα λόγια και τις υποσχέσεις θα τις κάνουν πραγματικά έργα... Μέχρι να γίνει αυτό και όσο υπάρχουν γκρίζοι τοίχοι στην πόλη μας εμείς θα είμαστε εκεί να βάζουμε χρώμα στην καθημερινότητα μας...




Keep Grevena Weird

«Αν θες να γνωρίσεις μια πόλη, κοίτα τους τοίχους της» «Αν θες να γνωρίσεις μια πόλη, κοίτα τους τοίχους της» Reviewed by fuit on Δεκεμβρίου 08, 2020 Rating: 5