Ads Top

5η συνάντηση Μανιταρόφιλων για την Πανελλήνια Μανιταρογιορτή

Την 5η τους συνάντηση για την οργάνωση της Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού που θα διεξαχθεί φέτος στα Γρεβενά από τις 11 μέχρι τις 14 Ιουλίου πραγματοποίησαν χθες οι Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας στο fuit art cafe. Οι μανιταρόφιλοι αντάλλαξαν απόψεις και έλαβαν σημαντικές αποφάσεις για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της γιορτής, κάτι που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες σε σχετικό δελτίο τύπου. Αρκετά μέλη του συλλόγου έδωσαν το παρών σε μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση για τη μοναδική γιορτή που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας. Η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού είναι υπόθεση ΟΛΩΝ και αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφώνησε η πλειοψηφία των παρευρισκομένων σε αντίθεση με τη Δημοτική αρχή και τους νεοεκλεγμένους συμβούλους που έλαμψαν για μία ακόμη φορά με την... απουσία τους.  Μοναδική εξαίρεση ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος και Θόδωρος Θεοδώρου που εκπροσώπησαν την περιφέρεια.  
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της 6ης συνάντησης που θα είναι από τις σημαντικότερες καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην ημέρα της γιορτής και αρκετά προβλήματα παραμένουν ανοιχτά και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.  

Η 16η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού έρχεται στα Γρεβενά, την πόλη των μανιταριών στις 11, 12, 13 και 14 Ιουλίου 2019!

Η γιορτή αναδεικνύει και υποστηρίζει συνολικά το πρωτοφανές φαινόμενο μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας που καταγράφεται στη χώρα μας την τελευταία εικοσαετία, αφού τα αυτοφυή μανιτάρια, εκτός από εκλεκτή τροφή, αποτελούν:
-πρώτη ύλη για την παρασκευή κορυφαίας ποιότητας προϊόντων διατροφής,
-πόλο έλξης επισκεπτών,
-πηγή έμπνευσης για δημιουργία έργων τέχνης,
-εξέχον στοιχείο της βιοποικιλότητας και αντικείμενο επιστημονικής έρευνας,
-αφορμή για γιορτές και πολιτιστικά δρώμενα,
-αφορμή για ανάπτυξη συλλογικής δράσης και κοινωνικής συνοχής,
-αφορμή για συνεργασία και φιλία με άλλους λαούς και, τελικά,
-μοχλό ήπιας οικονομικής δραστηριότητας και τοπικής ανάπτυξης.
5η συνάντηση Μανιταρόφιλων για την Πανελλήνια Μανιταρογιορτή 5η συνάντηση Μανιταρόφιλων για την Πανελλήνια Μανιταρογιορτή Reviewed by fuit on Ιουνίου 04, 2019 Rating: 5