Ads Top

TUSSO Espresso με ελληνικό... DNA σε επιλεγμένα καταστήματα DelicatessenΗ πρώτη μου γνωριμία με τον Tusso Espresso και την οικογένεια Δρακούλη ήταν πριν από 5 περίπου χρόνια στην έκθεση Horeca στην Αθήνα. Το απίστευτο design στις κούπες και η πανέμορφη συσκευασία του Tusso Espresso μου τράβηξαν αμέσως την προσοχή από την πρώτη κιόλας στιγμή. Θα μου πείτε η συσκευασία είναι πάνω από τη γεύση; Όχι σε καμία περίπτωση, αλλά ο κος Δρακούλης φρόντισε να περάσουμε αμέσως στο επόμενο βήμα, τη δοκιμή ενός εσπρέσο. Ενός εσπρέσο με ελληνικό... DNA, όπως χαρακτηριστικά μας είπε, το οποίο ήταν αρκετό να εντυπωσιάσει και να κερδίσει ακόμα και τον πιο δύσκολο λάτρη του καφέ. 


Μετά από τη δοκιμή των προϊόντων της Tusso Espresso η ακριβώς επόμενη σκέψη μου ήταν πως βρήκαμε επιτέλους τον καφέ με τον οποίο θα συνεργαστούμε για τα επόμενα χρόνια στο fuit. “Συγνώμη αλλά ο Tusso Espresso είναι ένα προϊόν που μπαίνει σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα” ήταν η απάντηση του κου Δρακούλη για να έρθει αμέσως η δική μας απάντηση – πρόσκληση στον κο. Δρακούλη για να επισκεφθεί τα Γρεβενά και το fuit και να αποφασίσει ο ίδιος για την πιθανή συνεργασία μας. Έτσι και έγινε και λίγες ημέρες αργότερα ήταν η δική μας σειρά για μια μίνι ξενάγηση της οικογένειας Δρακούλη στο χώρο μας. 


Λίγα μόλις λεπτά ήταν αρκετά για να καταλάβουν και οι δύο πλευρές πως μια πολύ δυνατή συνεργασία ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Ο χρόνος και η πορεία αυτό έδειξε αφού ακόμα και σήμερα το fuit art cafe συνεχίζει να στηρίζει, να εμπιστεύεται και να προσφέρει στο κοινό του τα προϊόντα της οικογένειας Δρακούλη.  Του Espresso Tusso, του Σμυρναίικου καφέ, της βραβευμένης σοκολάτας Tusso και του καφέ φίλτρου της οικογένειας Δρακούλη. Προϊόντα που αγάπησαν με το καλημέρα οι πελάτες μας και ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να εμπιστεύονται. 


Πάμε όμως να δούμε μερικά στοιχεία για την οικογένεια Δρακούλη και για το εγχείρημα της παραγωγής του πρώτου espresso με ελληνικό... DNA. Όλα ξεκίνησαν από τη Σμύρνη και την Μικρά Ασία από τον Σμυρνιό τεχνίτη του καφέ παππού Ιάκωβο. Ο 18χρονος τότε Ιάκωβος Δρακούλης, με τον διωγμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας το 1922 εγκαθίσταται στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Το 1925 και αφού είχε μάθει καλά τη δουλειά σε ένα από τα μεγαλύτερα καφεκοπτεία της Σμύρνης ανοίγει το πρώτο του καφεκοπτείο.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1952, αγοράζει και εγκαθιστά τα πρώτα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα επεξεργασίας ελληνικού καφέ, δηλαδή ένα καβουρντιστήρι και έναν μύλο άλεσης. Την ίδια χρονιά ο γιος του Ντίνος, απ την ηλικία των έξι ετών μαθαίνει κοντά στον πατέρα του τα μυστικά της τέχνης του καφέ, αναλαμβάνοντας το 1970 τα ηνία της επιχείρησης.


Μετέπειτα και μέχρι και σήμερα η δουλειά πέρασε στον οραματιστή εγγονό Ιάκωβο Δρακούλη. Μία οικογενειακή ιστορία που εξελίσσεται δυναμικά, διατηρώντας αλώβητη την «από πάππου προς πάππου» παράδοση, την οποία συνδυάζουν με την λογική ενός boutique εργαστηρίου χειροποίητου καφέ, που όμως ακολουθεί όλες τις εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας.

Χρονολογία – ορόσημο το 1987, όταν ο Ντίνος έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα παράγοντας αυθεντικό espresso με ελληνικό DNA. Το πρώτο χαρμάνι ήταν αποτέλεσμα αδιάκοπων πειραματισμών και μεγάλης επιμονής. Το 2004 ήταν χρόνια σταθμός για την επιχείρηση αφού εκσυγχρονίζεται πλήρως με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής. Τότε ξεκίνησε και η λειτουργία της πρώτης σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας espresso στην Ελλάδα. Εκεί με τα πιο σύγχρονα πια μέσα σχεδιάζει την επόμενη γενιά espresso.


Το 2007 δημιουργείται το TUSSO Espresso Concept το οποίο διακρίνεται το 2008 στα Ermis Design Awards και την επόμενη χρονιά το νέο-αφιχθέν προϊόν της σειράς, TUSSO Chocolate, κερδίζει το βραβείο ανωτάτης ποιοτικής διάκρισης με 3 αστέρια από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας iTQi, στο Βέλγιο.

Σήμερα ο TUSSO, προσφέρεται σε επιλεγμένα καφέ σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ κατακτά σταθερά και με ανοδικά βήματα ακόμη και τους πιστούς στο τσάι Λονδρέζους.

Τα προϊόντα της εταιρείας, αναπτύσσονται στις σειρές «SO!”, Tusso Office System και Tusso Profesional (εσπρέσο, φίλτρου, σοκολάτα), ενώ την ελληνική παράδοση εκπροσωπεί ο «Σμυρναίικος» με ένα χαρμάνι από 7 κορυφαίες ποικιλίες καφέ.


Δίνοντας μεγάλη προσοχή στην ελεγμένη ποιότητα της πρώτης ύλης (του πράσινου καφέ), η εταιρεία Draculi Coffee χτίζει γερές σχέσεις με έμπιστους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται επί σειρά δεκαετιών. Η ταξινόμηση των ποικιλιών γίνεται σ’ ένα υπερσύγχρονο σιλό χωρητικότητας 20 τόνων με 20 διαμερίσματα που δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παραγωγής διαφορετικών και ιδιαίτερα πολύπλοκων χαρμανιών, με ενσωματωμένο σύστημα προκαθαρισμού για έναν καφέ 100% καθαρό, γνήσιο, απολαυστικό, που συναρπάζει όσους τον δοκιμάσουν.


Με σταθερά πλέον βήματα η έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στη διεθνή αγορά φτάνοντας μέχρι τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία αλλά και την Κίνα. Τα προϊόντα βρίσκονται πλέον σε επιλεγμένες καφετέριες και καταστήματα Delicatessen.
TUSSO Espresso με ελληνικό... DNA σε επιλεγμένα καταστήματα Delicatessen TUSSO Espresso με ελληνικό... DNA σε επιλεγμένα  καταστήματα Delicatessen Reviewed by fuit on Σεπτεμβρίου 24, 2019 Rating: 5