Ads Top

Ένας καφές σε περιμένει στο fuit


Αγόρασε καφέ σε έναν συνάθρωπό σου που δεν έχει χρήματα


To fuit art café συμμετέχει στην ξεχωριστή πρωτοβουλία του περιοδικού δρόμου Σχεδία: «Ένας καφές σε περιμένει!»

Ένας καφές που προληρώνεται (ανώνυμα & οικιοθελώς) από πελάτες του fuit για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.  

Σε μια εποχή αυξημένης ανέχειας αλλά και πρωτόγνωρης αλληλεγγύης, το fuit art café συμμετέχει στη νέα πρωτοβουλία που ανέπτυξε το περιοδικό δρόμου «σχεδία», όπου ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει ένα καφέ σε ένα συνάνθρωπό του που δεν έχει χρήματα.



Η ιδέα του «ένας καφές σε περιμένει» είναι απλή και ταυτόχρονα σπουδαία. Ο πελάτης παραγγέλνει έναν καφέ της προτίμησής του και πληρώνει άλλον έναν.

Ο καταστηματάρχης βάζει τα χρήματα από τον καφέ που προπληρώθηκε, χωρίς να έχει σερβιριστεί, σε ένα ειδικό κουτί, το οποίο απ’έξω γράφει «ένας καφές σε περιμένει» ή σημειώνει σε έναν αναρτημένο πίνακα τον καφέ που προπληρώθηκε.

Ο προπληρωμένος καφές προορίζεται για έναν συνάνθρωπό μας που η ζωή τον πήγε σε δύσκολα μονοπάτια με αποτέλεσμα να είναι άπορος, άνεργος ή άστεγος και να μην έχει τη δυνατότητα ούτε για αυτή τη μικρή καθημερινή απόλαυση.

Στόχος είναι η δημιουργία εστιών «καφέδων που περιμένουν» για εκείνους που πραγματικά δεν έχουν άλλον τρόπο για ένα καφεδάκι, αλλά και μέσα από αυτή τη διαδικασία να ενισχυθούν μικρές τοπικές επιχειρήσεις της Αθήνας και της επαρχίας.

Από σήμερα κιόλας, στο fuit art café στα Γρεβενά και σ’ ένα δίκτυο καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα μπορείτε να κεράσετε έναν άγνωστο φίλο ή φίλη!

Στους χώρους που είναι στο δίκτυο των «καφέδων που περιμένουν» θα υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που θα υποδηλώνει τη συμμετοχή σε αυτό το ξεχωριστό δίκτυο αλληλεγγύης («Ενας καφές σε περιμένει» και το λογότυπο της «σχεδίας»).

Ένας καφές σε περιμένει στο fuit Ένας καφές σε περιμένει στο fuit Reviewed by TB on Μαΐου 08, 2018 Rating: 5